Eerste F1-test begint in mineur voor McLaren: Alonso in de grindbak

26 februari 2018 — In zijn zesde ronde met de nagelnieuwe McLaren MCL33 parkeerde Fernando Alonso zijn bolide in de zandbak. Een start in mineur voor de Spanjaard die verleden week liet optekenen dat er mooie tijden zaten aan te komen.

Het is misschien al het beeld van de dag, Fernando Alonso gehurkt naast een McLaren op drie wielen. Na zes rondjes op het Circuit de Catalunya stond de Spanjaard in de grindbak in de laatste bocht.

Toen Alonso uit de wagen kwam begon hij meteen het bewuste wiel en de naaf te controleren. De Spanjaard nam een onderdeel van het wiel mee in de terreinwagen van de stewards, dat bleek de bevestiging van het wiel te zijn.

McLaren heeft laten weten dat het een paar uren nodig heeft om de bolide van Alonso te herstellen en ze geven mee dat de oorzaak van de crash bij de bevestiging van het wiel zat.

Voor Mclaren en Alonso is dit een start in mineur. Ze hadden aangegeven dat ze ten minste honderd ronden per dag wilden afmalen in deze eerste testweek, hopelijk vergaat het onze landgenoot Stoffel Vandoorne morgen en donderdag beter.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België