logo
 

Eerste foto van nieuwe Force India: vrijdag debuut ?

25 februari 2015 — Force India hoopt om vrijdag, tijdens de laatste wintertest in Barcelona, haar nieuwe wagen te laten debuteren.


Force India stelde tijdens een speciaal persevenement in Mexico haar nieuwe livery voor maar de nieuwe wagen kregen we toen nog niet te zien.

Aan de eerste wintertest in Jerez nam Force India niet deel en tijdens de tweede wintertest nam de renstal deel met de wagen uit 2014. Vrijdag moeten we echter normaal gesproken voor de eerste keer de VJM08 te zien krijgen. Lange tijd was het zelfs onzeker of de wagen wel tijdens één van de wintertests zou ingezet worden, maar dat lijkt nu dus toch het geval te zijn. Een ideale voorbereiding op het nieuwe seizoen is het alvast niet.

“We hebben de voorbije dagen heel wat progressie geboekt en de motor is voor de eerste keer gestart in de fabriek,” aldus Otmar Szafnauer. “Dat is steeds een sleutelmoment waarop de wagen tot leven lijkt te komen. We hebben gezien dat iedereen zich de voorbije maanden enorm hard heeft ingezet om zover te geraken en we kijken er dan ook naar uit om later deze week de wagen op het circuit in actie te zien.”

En dat debuut volgt hopelijk dus overmorgen, waarna men de wagen zo veel mogelijk ronden wil laten afleggen op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

“De VJM08 zal vrijdagochtend in Barcelona arriveren en de laatste afstellingen zullen daar in de garage op het circuit gebeuren. We willen de nieuwe wagen vrijdag de baan opsturen en tijdens het weekend zo veel mogelijk kilometers laten maken,” besluit Szafnauer.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België