logo
 

Eerste gridpenalty voor Monza is reeds een feit

02 september 2015 — Het raceweekend in Monza moet nog goed en wel van start gaan of de eerste gridpenalty is al een feit.


Carlos Sainz Jr. zal immers een nieuwe motor steken, waardoor de Spanjaard een gridpenalty van tien plaatsen krijgt. Sainz kijkt echter wel enorm uit naar de race op het hoge snelheid circuit.

Sainz kende in Spa-Francorchamps een teleurstellend raceweekend met problemen tijdens het begin van de GP van België. De Spanjaard zal door de motorwissel vanaf de race in Monza over dezelfde motorspecificatie beschikken als teamgenoot Verstappen. Verstappen slaagde er tijdens de GP van België met die aangepaste motor in om een succesvolle inhaalrace richting de punten te rijden.

“Ik kan niet wachten om opnieuw in de wagen te zitten, ook al moet ik mijn motor wisselen,” aldus Sainz. “Die specificatie van de motor werkte echter goed voor Verstappen in Spa. Ik ben positief en moet de gridpenalty van tien plaatsen doorstaan. Ik wil op zijn minst al die posities goedmaken tijdens de race, net als dat hij deed in Spa.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België