Eerste laag asfalt Circuit of the Americas is gelegd (foto’s + video)

07 augustus 2012 — Half november vindt de eerste GP van Amerika plaats sinds de laatste editie van 2007 in Indianapolis. Nu vindt de race plaats op een gloednieuw circuit in Austin, Texas. Enkele dagen gelden werd gestart met de zogenaamde ‘Marriage Ceremony’.

image

Concreet houdt dit in dat de eerste laag asfalt op het circuit werd gelegd, meer bepaald van bocht 20, langs de start-finishlijn tot aan bocht 1. Hiervoor werd al meer dan drie meter Texaanse klei weggeschraapt over de volledige lengte van het circuit en vervangen door een drie centimeter dikke laag polyester om het circuit mooi op zijn plaats te houden.

Meer foto’s van de evolutie zijn te bekijken op de officiële site van het circuit: www.circuitoftheamericas.com.

De GP belooft een spannende ontknoping van 2012 te worden want de race staat als voorlaatste ingepland dit seizoen. Ook de track-layout ziet er vrij indrukwekkend uit, met een hevige remzone voor de eerste bocht die steil bergop loopt en die wat doet denken aan een lightversie van Eau Rouge. Daarna volgt er een stuk vanaf bocht 3 tot en met bocht 9 dat veel wegheeft van de Maggots-Beckets-Chapel-sequentie op Silverstone.

Voor wie al een onboard-simulatie wil zien die moet onderstaande video alvast bekijken:

geschreven door Elias Vynckier

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België