logo
 

“Eerste nederlaag van Mercedes is nakende”

17 mei 2019 — Volgens tweevoudig F1-kampioen Mika Hakkinen krijgen we weldra de eerste nederlaag van het Mercedes F1-team. Hakkinen meent dat Monaco daarvoor het ideale circuit is.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Mercedes domineerde het begin van het F1-seizoen 2019. Tijdens de eerste vijf races behaalde het vijf dubbeloverwinningen op rij en scoorde het daardoor op drie punten na het maximaal aantal punten.

Ondanks de dominantie van Mercedes meent Hakkinen echter dat Mercedes weldra voor de eerste keer verslagen kan worden.

“De volgende race is Monaco, wat een compleet ander circuit is dan Barcelona, een uniek circuit,” aldus Hakkinen in zijn column voor ‘Unibet’. “Red Bull won hier vorig jaar, Ferrari in 2017, en we weten dat beide teams enorm naar deze race uitkijken.”

“Verstappen is een man met een missie, vastberaden om de eerste rijder te zijn die Mercedes dit jaar verslaat. Ik denk dat Red Bull-Honda erg snel zal zijn in Monaco.”

Naast Verstappen denkt Hakkinen dat ook Charles Leclerc erop gebrand zal zijn om te zegevieren tijdens de GP van Monaco, zijn thuisrace.

“Het is zijn thuisrace en ook al was hij dit seizoen vaak erg snel, er waren ook enkele foutjes en problemen die hem van een eerste overwinning hielden,” aldus Hakkinen. “Hij zal vastberaden zijn om Ferrari terug naar de top te brengen.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België