“Eerste overwinning neemt druk weg bij Ferrari-teambaas Mattia Binotto”

03 september 2019 — Volgens Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, is de overwinning van Charles Leclerc tijdens de GP van België een serieuze opsteker voor Ferrari en teambaas Mattia Binotto.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“De fans van andere teams moeten me vergeven maar de Belgische GP heeft Ferrari eindelijk een eerste overwinning bezorgd die veel voldoening geeft, en nog belangrijker een eerste F1-overwinning voor Charles Leclerc,” aldus Ross Brawn in zijn terugblik op het raceweekend.

“Het was bijna een perfect weekend voor Charles, die quasi alles uit zijn pakket haalde en ook de noodzakelijke steun van het team kreeg.”

“Dat hield ook de steun van Sebastian Vettel in, die erin slaagde om Hamilton gedurende enkele cruciale ronden achter zich te houden, het bleek beslissend voor de race. Hamilton was aan het slot van de race immers duidelijk sneller.”

Volgens Ross Brawn was het echter niet alleen voor Charles Leclerc een erg goed raceweekend maar ook voor Ferrari-teambaas Mattia Binotto. Binotto kwam naarmate het seizoen vorderde en Ferrari zonder zege bleef steeds meer onder druk te staan.

“Het is een zeer belangrijke eerste overwinning voor teambaas Mattia Binotto,” aldus Brawn.

“Het betekent dat hij nu rustiger met de druk kan omgaan, zeker van buiten het team.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België