Eerste podiumplaats voor Kvyat: “Nooit opgeven, dat heb ik vandaag geleerd”

26 juli 2015 — Daniil Kvyat heeft tijdens de GP van Hongarije zijn allereerste podiumplaats in de Formule 1 behaald en dat had hij te danken aan een wijze les die hij vandaag heeft geleerd: nooit opgeven!


Na de start dacht Kvyat dat zijn race er al op zat, zeker toen het team hem vroeg om vervolgens aan de kant te gaan voor teamgenoot Daniel Ricciardo. Toch wist Kvyat als tweede op het podium te finishen.

“Na de eerste bocht dacht ik eerlijk gezegd dat mijn race voorbij was. Ik had immers een erg grote ‘flat spot’ en kon amper op het circuit blijven,” aldus Kvyat. “Het team zei me vervolgens dat ik moest blijven pushen. Sommigen zeggen dat je nooit mag opgeven maar ze weten niet wat ze zeggen. Tot vandaag wist ik niet echt wat het betekende maar vandaag leerde ik echt wat het betekent om nooit op te geven want het kan opeens de goede richting uitgaan.”

De Rus wist immers optimaal te profiteren van de aanrijding tussen Ricciardo en Rosberg, die voor de tweede plaats aan het strijden waren. Kvyat droeg net als teamgenoot Daniel Ricciardo en racewinnaar Sebastian Vettel zijn podiumplaats op aan Jules Bianchi.

“Het is fantastisch om voor de eerste keer op het podium te staan. Ik kan niet beschrijven wat ik vandaag voel. Deze tweede plaats draag ik op aan Jules Bianchi en zijn familie. We hebben een toffe kerel verloren, een fantastisch persoon en een uitstekende rijder.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België