logo
 

Eerste polepositie voor Nico Rosberg in Spanje

09 mei 2015 — Nico Rosberg heeft zijn eerste polepositie van het jaar binnen. In Barcelona was de Duitser meer dan twee tienden sneller dan zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Rosberg is daarmee de eerste die de regerend wereldkampioen van de pole houdt.

image
De polepositie is voor Rosberg de wraak na zijn belabberde prestatie in Bahrein. Daar reed de Duitser Q2 volledig met het oog op de race. Zo verloor hij zij ritme en was hij kansloos in Q3. “Bahrein zat nog steeds in mijn hoofd,” gaf Rosberg toe na de race. “Ik wilde die fout niet opnieuw maken dus legde ik het goede ritme op in Q2 en dat heeft gewerkt.”

Een goede prestatie was ook nodig, wil Rosberg nog meedoen voor de titel. “Ik had dit nodig en hoe eerder hoe liever. Dit is de eerste stap richting de overwinning, zeker op dit circuit waar het moeilijk is om in te halen.”

Mentaal lijkt Rosberg wel een boost gekregen te hebben met deze polepositie. “Deze polepositie is zeer belangrijk. Het is beter om als eerste te starten, dan als tweede. Ik ben zeer blij en dat is goed voor morgen. Dan zal ik met dezelfde gedachte van start gaan. Ik zal er gewoon voor gaan en hopen op het beste resultaat. Met de wagen die ik heb, moet ik voor de overwinning gaan en het voordeel van de pole gebruiken.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België