logo
 

Eerste punten doen Lotus dromen: “Derde plaats in het kampioenschap en Ferrari verslaan”

16 mei 2014 — Lotus behaalde tijdens de GP van Spanje de eerste punten van het nieuwe seizoen en dat resultaat inspireert de renstal overduidelijk. Bij Lotus zijn ze er nu immers van overtuigd dat ze Ferrari kunnen verslaan in het kampioenschap bij de constructeurs.

image
En dat is veelzeggend want Lotus heeft momenteel amper 4 punten terwijl Ferrari reeds 66 punten heeft. Lotus heeft dus heel wat terrein goed te maken indien het daadwerkelijk verwacht om derde in het kampioenschap bij de constructeurs te worden.

Romain Grosjean finishte als achtste tijdens de GP van Spanje en zag beide Ferrari’s voor zich finishen. Ondanks de eerste punten voor Lotus werd de kloof met de Italiaanse renstal in Spanje dus nog groter in plaats van kleiner, maar bij Lotus zijn ze vooral geïnspireerd door het kwalificatieresultaat van Grosjean, alsook de goede racesnelheid die de Fransman kon ontwikkelen.

“We hebben van bij het begin van het seizoen gezegd dat we echt wel over een goede wagen beschikken. Het is echter moeilijk geweest omwille van de problemen die we in het begin kenden,” aldus Gerard Lopez, de teameigenaar van Lotus.

“Tijdens de race kenden we gedurende enkele ronden een elektronisch probleem op de wagen van Romain waardoor ons gevecht met Ferrari verloren ging. Aanvankelijk konden we wegrijden van Kimi en Fernando. Misschien dat het eindresultaat dan ook anders was geweest en hadden we voor de vijfde of zesde plaats kunnen strijden,” blikt Lopez terug op de race in Spanje. “In theorie betekent het dat we een wagen hadden die achter Mercedes zat, eigenlijk zit iedereen daar achter, en hadden we dichter bij Red Bull geweest. En dat betekent dat we eigenlijk met zowat elke andere wagen kunnen strijden en hen ook kunnen verslaan.”

“We willen voor de derde plaats in het kampioenschap gaan. Een vierde van het kampioenschap zit erop met de verschillende teams die van elkaar punten afnemen, op Mercedes na. Niemand heeft het dus eenvoudig,” aldus Lopez. “Op basis daarvan moeten we dan ook hard blijven werken.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lotus

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië