Eerste reactie van Ferrari na crash Kimi Raikkonen

06 juli 2014 — Een woordvoerder van Ferrari heeft een eerste reactie gegeven na de crash van Kimi Raikkonen tijdens de GP van Groot-Brittannië.

Tijdens de eerste ronde van de GP van Groot-Brittannië crashte Kimi Raikkonen zwaar. De Fin verloor de controle over zijn wagen toen hij opnieuw de baan wou oprijden en door een put in het gras reed. Raikkonen kon wel zelf uit zijn wagen stappen maar Raikkonen werd uit voorzorg afgevoerd naar het medisch centrum op het circuit van Silverstone. Daar ondergaat hij de nodige medische controles.

Een eerste reactie kwam er alvast van een woordvoerder van Ferrari.

“Hij heeft zich aan de heup verwond, maar het zou over het algemeen echter in orde moeten zijn. Hij bevindt zich momenteel in het medisch centrum, waar de arts van Ferrari en het overige medisch personeel van de FIA bij hem zijn. Bovendien heeft hij ook wat last van zijn gewrichten, daar was de impact van de crash het grootst. We hebben gezien dat hij zelf uit de wagen is kunnen uitstappen maar hij mankte wat. We moeten ook dat laten controleren maar over het algemeen zou hij in orde moeten zijn,” zei de woordvoerder van Ferrari tegenover de Duitse zender RTL. “Kimi heeft niets over het ongeval zelf gezegd.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België