Einde van Luca di Montezemolo bij Ferrari?

06 september 2014 — Verschillende bronnen, waaronder de Italiaanse krant Gazetto dello Sport, verklaren dat Ferraripresident Luca di Montezemolo op het punt staat het team te verlaten.

image
De flamboyante Italiaan zou vervangen worden door huidig FIAT-baas Sergio Marchionne. Anderen zien een nog grotere nakende verandering bij het Italiaanse team: huidig teambaas Mattiacci zou de plaats van di Montezemolo innemen en Ross Brawn zou terugkeren naar zijn oude team.

Di Montezemolo wordt dan weer gelinkt aan luchtvaartmaatschappij Alitalia-Etihad, waar hij CEO zou worden. Als Luca di Montezemolo inderdaad Ferrari verlaat, zou dat het einde van een tijdperk betekenen. De Italiaan werkt al sinds 1973 bij het team, eerst al assistent van oprichter Enzo Ferrari en is er ondertussen al 23 jaar president.

Ferrari-teambaas Marco Mattiacci weigert te reageren op de geruchten.

“Ik heb echt geen tijd om op die geruchten te reageren. Ik heb net met di Montezemolo gesproken maar ik kan geen commentaar geven hierover.”

Die andere flamboyante, Italiaanse teambaas Flavio Briatore, geeft wel zijn visie op de geruchten. Hij gelooft niet dat Ferrari en di Montezemolo uit elkaar gaan.

“Het zijn leugens. Ik heb geregeld contact met hem en hier is helemaal niets van aan. Het team gaat hem zeker niet aan de kant schuiven. Ferrari heeft vele hoogtepunten behaald onder di Montezemolo en hij zorgde voor alle mogelijke middelen om het team zo goed mogelijk te doen draaien. Nu gaat het minder goed bij Ferrari en dat is een nieuw probleem maar hun ster schittert nog steeds.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België