Elektronisch probleem hindert Kimi Raikkonen

21 september 2014 — Raikkonen leek eens een goed resultaat te kunnen neerzetten in de kwalificatie, maar de Fin kreeg af te rekenen met een elektronisch probleem.


In Q1 was hij nog de snelste en in Q2 was hij vierde. Echter, toen hij zijn laatste snelle run in Q3 ging inzetten kreeg hij het bericht dat hij zijn wagen aan de kant moest zetten. Hierdoor werd hij slechts zevende. Het zou gaan om een probleem met de software.

“Ik denk dat het iets elektronisch was, wanneer je meer power wilde, verminderde de power juist. Hopelijk is het maar iets klein, maar het was toch in ieder geval genoeg om mijn kwalficatie om zeep te helpen,” aldus Raikkonen tegen Autosport.com.

“We hebben het hele weekend al een beetje moeite met de wagen maar we bleven veranderen en tegen de kwalficatie was het goed. Het was één van de weinige keren dat die veranderingen heel goed waren. Jammer genoeg hadden we een probleem, maar er zat veel in vandaag en het was leuk om een goed gevoel te hebben in de wagen.”

Raikkonen had ook het gevoel dat hij in die laatste run, die hij moest afbreken, zijn beste tijd kon neerzetten.

“Ik weet dat ik in de middelste sector wat knoeide en dat er ook nog wat tijd te rapen viel in de andere sectoren.”

Ondanks zijn zevende startplaats moet Raikkonen zeker niet wanhopen. Vorig jaar slaagde hij er in Singapore immers nog in om van de dertiende plaats op te rukken naar de derde plaats.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België