Emotionele Felipe Massa: “Dit valt moeilijk te beschrijven”

13 november 2016 — Felipe Massa eindigde zijn laatste Braziliaanse GP niet zoals hij gehoopt had. Een crash zorgde immers voor een vroegtijdig en emotioneel einde.


Massa mocht van op de dertiende plaats op de startgrid aan zijn allerlaatste Braziliaanse GP beginnen maar dat cijfer dertien bracht hem overduidelijk geen geluk.

Onder moeilijke omstandigheden verloor Massa in ronde 48 de controle over zijn Williams en belandde hij met zijn wagen in de vangrails. Een vroegtijdig einde van zijn laatste Braziliaanse F1-race maar wel een einde met een ontroerende eerbetoon aan Massa.

De mecaniciens van Mercedes en Ferrari vormden in de pitlane immers een erehaag terwijl Massa te voet op weg was naar zijn team. Massa zelf was bijzonder ontroerd door het gebaar en barstte in tranen uit.

“Het is moeilijk om mijn gevoelens te beschrijven,” zei een emotionele Felipe Massa na afloop van zijn race. “Dit is zo’n bijzondere plaats voor mij. Het is zo bijzonder, het gevoel dat de fans me hier in Brazilië geven, net als iedereen hier in de paddock en iedereen waarvoor ik gewerkt heb. Het is echt een eer en een plezier om deel uit te maken van deze wereld.”

“Het was zo speciaal om al die mensen te midden van de race in de pitlane te zien staan. Ik zal deze dag nooit vergeten. Jullie bevinden zich allemaal voor de rest van mijn leven in mijn hart.”

Massa bedankte ook uitvoerig de Braziliaanse fans, die hem jarenlang tijdens zijn F1-carrière gesteund hadden.

“Ik wil al die mensen in de tribunes bedanken, ze hebben mij gedurende vijftien jaar gesteund. Het is een beetje jammer want ik wilde voor hen de race uitrijden. Jammer genoeg was dat niet het geval maar misschien was het beter zo,” besloot Massa.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België