Emotionele Nico Rosberg treed in de voetsporen van zijn vader

27 november 2016 — Een zichtbaar emotionele Nico Rosberg was dolblij na het behalen van zijn eerste wereldtitel in de Formule 1.


Rosberg was zichtbaar opgelucht en emotioneel nadat hij over de finish was gereden. Eindelijk viel die enorme druk weg, eindelijk was hij zeker van die eerste wereldtitel in de Formule 1.

Een eenvoudige laatste race was het zeker en vast niet. Rosberg moest de strijd met Verstappen aangaan en werd nadien opgehouden door Hamilton die hem in de problemen probeerde te brengen. Uiteindelijk finishte Rosberg als tweede, vlak achter Hamilton, waarna hij zeker was van zijn eerste wereldtitel.

“Dit was zeker en vast niet de race waarvan ik het meest genoten heb. Eerst Max die voor me reed tijdens het begin van de race en vervolgens al die andere wagens die tegen het einde kwamen aansluiten,” zei Rosberg op het podium. “Ik ben echt blij dat het voorbij is en ben echt dolblij.”

Rosberg feliciteerde Hamilton ook op het podium met zijn overwinning. Het was een zeldzaam moment waarop we beide heren elkaar de hand zagen schudden.

“Ik wil Lewis feliciteren. Je had een geweldig seizoen en je bent een uitstekende opponent. Je bent altijd enorm snel, het is steeds enorm moeilijk om jou te verslaan.”

Rosberg is nog maar de tweede zoon die net als zijn vader wereldkampioen wordt. Keke Rosberg werd in 1982 wereldkampioen met Williams. De enige andere rijder die dat wist te verwezenlijken was Damon Hill.

“Ik ben enorm trots dat ik de prestatie van mijn vader heb kunnen evenaren,” zei een zichtbaar emotionele Rosberg.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België