Enkel regen kan McLaren redden in Mexico

29 oktober 2015 — Bij McLaren-Honda verwachten ze in Mexico minder competitief te zijn, al kan de regen wel een handje toesteken.


Het circuit van Mexico is voor iedereen nieuw maar omwille van haar zeer lange rechte stuk zal het voor McLaren-Honda een erg ‘pijnlijk’ circuit worden. De Honda-krachtbron blinkt niet uit en dan komt een zeer lang recht stuk uiteraard erg ongelegen.

Er zit slechts een week tussen de races in de USA en Mexico en dat kan een redding zijn voor McLaren-Honda. De weersomstandigheden zijn nog niet veel gewijzigd waardoor er ook in Mexico nog steeds redelijk wat regen wordt voorspeld en dat kan voor McLaren-Honda een redding zijn.

“Ik hoop dat we onze prestaties en competitiviteit uit Austin hier in Mexico kunnen herhalen. We verwachten echter een moeilijke strijd op een circuit dat op papier niet echt bij ons past,” aldus Alonso.

Ook volgens Jenson Button zal het niet eenvoudig zijn.

“Het feit dat we hier de tweede hoogste topsnelheid van het seizoen verwachten betekent dat het voor ons niet eenvoudig wordt,” blikt Jenson Button vooruit.

Ook Honda-motorsportbaas Yasuhisa Arai beseft dat maar net als de rest van het team hoopt hij dat de regen het voor McLaren-Honda wat eenvoudiger maakt.

“Volgens de weersvoorspellingen zal de regen ons van Austin naar Mexico-Stad volgen. Daardoor zullen we ongetwijfeld er mee rekening moeten houden dan we minder dan gebruikelijk zullen rijden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België