Enkel sterkere achterbanden

23 mei 2013 — Vandaag brengt Pirelli de teams op de hoogte van de veranderingen die het aan de banden zal doorvoeren voor de GP van Canada. image

Na het onophoudelijke gemekker van onder meer Red Bull Racing had Pirelli in eerste instantie besloten om met volledig nieuwe compounds op de proppen te komen, maar daar stak de FIA een stokje voor. De Internationale Automobielfederatie wees erop dat de compounds voor een volgend seizoen in september al vastliggen, en dat daar dus geen wijzigingen mogen aan worden aangebracht, tenzij de veiligheid van de rijder in gevaar zou zijn.

In de paddock gaat nu echter het verhaal rond dat Pirelli enkel wat minieme aanpassingen zou gaan doen aan de achterbanden. Deze zouden sterker gemaakt worden, zodanig dat we geen scenario’s meer zouden zien zoals bij Lewis Hamilton en Felipe Massa in Bahrein, waarbij het loopvlak van de band gewoon kapotscheurt.

Lotus-rijder Kimi Raikkonen kan zich vinden in deze mogelijke beslissing van Pirelli. “Het zou niet eerlijk zijn om meer aanpassingen te doen. Je kan niet zomaar van alles gaan veranderen, gewoon omdat bepaalde teams de banden niet goed begrijpen. We kunnen dan weer wel leven met een versterking van de achterbanden. Dat zou goed zijn voor iedereen.” verklaarde de Fin bij Auto Motor und Sport.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België