logo
 

Enkelblessure voor Magnussen na zware crash: “Ik zal erbij zijn in Monza”

29 augustus 2016 — Kevin Magnussen heeft aan zijn crash tijdens de GP van België een enkelblessure overgehouden.


De Deen reed in de top-10 van de race toen hij bij het uitkomen van de Raidillon plots de controle over zijn Renault F1-bolide verloor en een serieuze klapper in de bandenstapels maakte. Magnussen slaagde er zelf in om uit zijn wagen te stappen maar mankte wel bij het wegstappen van zijn wagen.

Magnussen had een snee opgelopen in zijn enkel en werd naar het medisch centrum op het circuit gebracht voor de eerste verzorging en onderzoeken. Vervolgens werd Magnussen naar een nabij gelegen ziekenhuis gebracht waar verdere controles werden uitgevoerd. Uiteindelijk heeft Magnussen naast de enkelblessure niets ernstig overgehouden aan de crash.

Eind deze week vindt de volgende race op de F1-kalender reeds plaats, de GP van Italië in Monza. Zogenaamde back-to-back races, waarbij er binnen een week twee races plaatsvinden, zorgen bij de F1-teams sowieso voor de nodige logistieke uitdagingen.

De F1-bolide van Magnussen raakte bijzonder zwaar beschadigd tijdens de crash. Renault liet echter reeds weten dat Magnussen in Monza over een nieuw chassis zal kunnen beschikken. Ook Magnussen ziet geen enkel probleem om komend weekend opnieuw fit te zijn en in zijn F1-bolide te kruipen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultKevin Magnussen

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië