“Er bestaan geen mirakels in de F1”

20 maart 2017 — Voormalig teambaas Peter Sauber ziet het seizoen 2017 niet positief in voor de gelijknamige renstal.


Het Zwitserse Sauber F1 team eindigde het seizoen 2016 als tiende. Twee erg belangrijke wk-punten zorgden ervoor dat Sauber alsnog aanspraak maakte op heel wat miljoenen prijzengeld. Het bleek cruciaal voor het Zwitserse team terwijl het uiteindelijk noodlottig zou blijken voor Manor Racing.

Net als Manor Racing verkeerde Sauber in een financieel erg moeilijke situatie. Die is dankzij het prijzengeld iets beter geworden maar nog steeds moet Sauber twee keer nadenken over iedere euro die het uitgeeft.

Volgens Peter Sauber, de voormalige teambaas van het Sauber F1 team, zal het Zwitserse team ook in 2017 een erg moeilijk seizoen tegemoet gaan. De oorzaak daarvan ligt net als vorig jaar bij de financiële situatie van Sauber.

“Er bestaan geen mirakels in de Formule 1,” zegt hij daarover tegenover het Zwitserse ‘Blick’. “Bij de ontwikkeling van de wagen voor het seizoen 2017 is de periode tussen mei en september 2016 enorm belangrijk. Net in die periode ontbrak het Sauber aan de financiële middelen.”

En die financiële middelen zijn enorm belangrijk in de Formule 1. Het Sauber F1 team kende de voorbije jaren geen enkel zorgeloos seizoen, telkens omwille van de financiële situatie van het team. Toch hoopt Peter Sauber dat de Zwitserse renstal tijdens het jaar een deel van de achterstand kan inhalen.

“Ik hoop dat ze de achterstand snel kunnen inhalen en dat het team zich in de loop van het seizoen kan verbeteren. Er nemen nog tien teams deel aan de Formule 1 en Sauber is nummer tien. In de pitlane bevinden ze zich op de laatste plaats, dat is nu eenmaal de situatie waarin Sauber zich bevindt.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België