“Er bestaat geen gouden oplossing”

10 oktober 2014 — Sebastian Vettel en Jenson Button waarschuwen voor overhaaste oplossingen inzake veiligheid, naar aanleiding van het zware ongeval van Jules Bianchi tijdens de GP van Japan vorig weekend. image

“Het is moeilijk om met een gouden antwoord op de proppen te komen.” vertelt Vettel op donderdag tijdens de persconferentie. De Duitser is immers, samen met Jenson Button, voorzitter van de Grand Prix Drivers Association, kortweg GPDA.

“Er waren verschillende omstandigheden die het ongeval hebben veroorzaakt, maar we kunnen er altijd iets uit leren. Nu moeten we gewoon alles wat daar gebeurde proberen te verteren en pas dan de correcte maatregelen treffen. Het zou fout zijn om nu al, na alles wat er zich zondag en de dagen erna heeft afgespeeld, met iets te komen waar niet goed genoeg over werd nagedacht.” aldus de viervoudig wereldkampioen.

Ook Bernie Ecclestone drong bij de FIA al aan op een diepgaand onderzoek naar de crash van Bianchi. Het ongeval zette tevens opnieuw de discussie over een gesloten cockpit in gang, alsook de rol van de takelvoertuigen tijdens de races. Jenson Button vindt echter dat er goed moet worden nagedacht over de gesloten cockpit, en de visuele impact die de maatregel zou hebben op de F1 in zijn geheel.

“Op vlak van veiligheid zitten er wel wat positieve zaken in, maar dit is Formule 1, en de open cockpit bestaat al sinds het begin van de sport. Het zou dus een enorme verandering betekenen. We zetten alles in het werk om de veiligheid van de rijders te garanderen, samen met de FIA. Het is duidelijk dat er de komende weken heel veel over veiligheid zal worden gepraat.” zo geeft Button aan.

Sebastian Vettel deelt de mening van de Brit. “Ik heb een gemengd gevoel bij de gesloten cockpits. De open cockpit en het openwielracen is iets wat al bestaat sinds de start van de Formule 1. Het is ook datgene wat de sport zo uniek maakt.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België