logo
 

“Er is bij Mercedes wat veranderd sinds de aanrijding in Spa”

19 oktober 2014 — Volgens Alain Prost is de dynamiek bij Mercedes veranderd sinds de aanrijding tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton tijdens de GP van België.


Na de aanrijding op het circuit van Spa-Francorchamps ontstond er meteen heel wat commotie over het hoe en waarom zoiets kon gebeuren tijdens de tweede ronde van een race. Nico Rosberg kreeg een reprimande van het team, maar volgens Alain Prost is er meer gebeurd dan dat alleen.

Prost denkt dat door de aanrijding de balans binnen Mercedes in het voordeel van Hamilton is beginnen overhellen. Sinds de GP van België behaalde Hamilton trouwens vier overwinningen op rij en kon de Brit een achterstand ombuigen in een voorsprong van 17 punten.

“Ik weet niet wat er juist veranderd is sinds Spa, maar het oogt op zijn minst een beetje vreemd,” aldus Prost. “Ik weet niet of je kan zeggen of er iemand echt bevoordeeld wordt maar er is wel degelijk iets veranderd. De dynamiek binnen het team is veranderd.”

“Je ziet het en je voelt het. En je mag dan wel een gevoel hebben waarvan je niet weet of het juist is, wanneer je in het team zit en je voelt iets aan, of het nu echt is of niet, dan heb je al verloren want,” vergelijkt Prost dergelijk gevoel met de situatie waarmee hij vroeger zelf geconfronteerd werd. “Een detail kan de sfeer in een team volledig veranderen. Ik zeg altijd dat de mensen rondom je in een team enorm belangrijk zijn.”

Volgens Prost kan alleen al de psychologie ervoor zorgen dat je een nadeel ondervindt en Prost vreest dan ook dat dit momenteel het geval is voor Rosberg bij Mercedes.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België