“Er is een simpele reden waarom Hamilton graag Bottas als teamgenoot heeft”

11 maart 2018 — Volgens Jolyon Palmer heeft Lewis Hamilton maar al te graag Bottas als teamgenoot bij Mercedes. Hamilton heeft weinig te vrezen van de Fin, dit terwijl Bottas ook een hulp kan zijn in de titelstrijd.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“Ik denk dat hij er zeer blij mee is,” vertelde voormalig F1-piloot Jolyon Palmer op ’ BBC Radio 5 Live’. “Het is een gelijkaardige situatie aan wat we bij Ferrari zien. Daar is Sebastian Vettel de nummer 1-piloot, of dat nu officieel is of niet, hij heeft ook zijn steun uitgesproken om Kimi Raikkonen te behouden.”

“Wanneer je zo’n situatie in het team hebt, waarbij je een rijder als nummer 1 hebt, dan wil je geen tweede rijder die even snel is, dat is normaal.”

Palmer beschrijft de situatie als volgt: “Hij is een concurrent maar hij kan ook een hulp zijn in de titelstrijd.”

Het contract van Bottas en Hamilton loopt eind dit seizoen af bij Mercedes. Voor Hamilton lijkt het een kwestie van tijd alvorens zijn contract wordt verlengd bij Mercedes. Wat het tweede racezitje bij Mercedes betreft zal Bottas zich opnieuw moeten bewijzen.

“Ik denk dat het Hamilton eerlijk gezegd niet uitmaakt wie zijn teamgenoot is. Hij is immers een viervoudig wereldkampioen en kan eind dit jaar een vijfvoudig kampioen zijn,” besluit Palmer.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België