“Er is geen groot verschil tussen de F1-motoren”

20 maart 2017 — Volgens Kevin Magnussen is er in de Formule 1 geen groot verschil tussen de verschillende motoren.


De Deen rijdt dit seizoen voor het Haas F1 team, dat met motoren van Ferrari rijdt. Magnussen heeft echter ook al met motoren van de drie andere fabrikanten gereden: Mercedes, Renault en Honda.

Magnussen is de enige piloot op de F1-startgrid die met motoren van de vier verschillende motorfabrikanten heeft gereden. Daardoor is hij ook de enige rijder die de motoren echt kan vergelijken, al reed Magnussen niet met vier verschillende motoren van een zelfde jaartal.

Opvallende conclusie van Magnussen is dat er volgens hem weinig verschil is tussen de vier motorleveranciers.

“Om eerlijk te zijn, al die motoren voelen enigszins hetzelfde aan,” aldus Magnussen. “Ze lijken allemaal hetzelfde. Ze klinken enigszins anders en ze werken ook een beetje anders. De motor van Ferrari is echter makkelijk om mee te werken.”

“Het is erg eenvoudig om de motor te ‘begrijpen’ en het rijgedrag is zeer goed. Ook de motorkracht is zeer goed dit jaar. Ik ben erg tevreden over de Ferrari-motor.”

Magnussen reed met een Mercedes-motor en een Honda-motor bij McLaren, waarna hij vorig jaar met een Renault-motor bij Renault reed. De Ferrari-motor waarmee het Haas F1 team rijdt maakt het rijtje van de vier motorleveranciers rondt.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België