logo
 

Er is iets speciaal aan de neus van de nieuwe Lotus E22

25 januari 2014 — Het Lotus F1 team gaf gisteren twee foto's vrij van de nieuwe Lotus E22 waarmee het team komend seizoen zal deelnemen aan het kampioenschap. Op het eerste zicht leuk maar toch is er ook iets erg bijzonder te bemerken op de foto's.

Daar waar McLaren uitpakt met de neus van een ‘miereneter’, pakt Lotus ogenschijnlijk met net het omgekeerde ontwerp uit. De neus van de nieuwe McLaren lijkt immers perfect in de neus van de Mercedes te passen. Maar dat is niet het enige opmerkelijke aan de nieuwe wagen en nieuwe neus van Lotus.

De neus van de nieuwe Lotus F1-bolide bestaat uit twee elementen, hij lijkt op een frietvorkje. Wie echter nauwkeurig naar de foto’s heeft gekeken en erg oplettend was heeft gezien dat beide elementen van de neusniet even lang zijn (zie foto’s onderaan dit artikel).

Heel wat teams zouden met een gelijkaardig idee gespeeld hebben om met een dubbele neus aan de start te verschijnen. Volgens het reglement zou Lotus een achterpoortje gebruikt hebben om ervoor te zorgen dat er lucht kan komen waar de teams het graag hebben maar waar dat normaal gesproken niet goed lukt omwille van de reglementswijzigingen.

In het reglement staat dat de neus uit één enkel horizontaal geprojecteerd deel moet bestaan en dat moet minstens 9000mm² groot zijn. Het rechtse gedeelte zou effectief beschouwd worden als een deel van de neus en zou ook voldoende groot zijn om aan het reglement te voldoen. Het linkse gedeelte is iets korter en wordt daardoor niet als neus beschouwd maar maakt deel uit van de crashstructuur van de wagen.

Het eerste achterpoortje in het reglement lijkt dan ook te zijn gevonden ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België