“Er is nog nooit iemand wereldkampioen geworden in een Marussia”

22 maart 2015 — Lewis Hamilton heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan tijdens een interview.


Hamilton veroverde eind vorig jaar de wereldtitel in de Formule 1 en ook het seizoen 2015 ging voor de Brit goed van start. Tijdens de eerste race van het nieuwe seizoen behaalde Hamilton meteen de overwinning en het maximaal aantal te behalen punten.

Voor Mercedes was het al weer een perfect weekend met beide wagens op de plaatsen een en twee en een mooie voorsprong op de concurrentie. Het zorgt voor de nodige kritiek op de dominantie die Mercedes momenteel heeft.

In het verleden was er ook kritiek op de dominantie van Sebastian Vettel en Red Bull, in die mate zelfs dat er door sommigen minder waarde werd gehecht aan de wereldtitels die Vettel met zijn dominante wagen van red Bull behaalde. Al is Lewis Hamilton het duidelijk niet eens met die kritiek, kritiek die ook hij af en toe krijgt.

“Er is nog nooit iemand wereldkampioen geworden zonder dat hij over een uitstekende wagen beschikte, toch niet voor zover ik weet,” zei Hamilton. “Er is niemand die een Marussia had en wereldkampioen werd, is het niet?”

“Juan Manuel Fangio beschikte over een uitstekende wagen. Zo is het nu eenmaal. Je moet ook over uitstekende materiaal beschikken. Ik heb momenteel een uitstekende wagen en ik rij er zo snel mee als ik kan en ik ben er opgewonden over.”

Volgens Hamilton moet hij zelfs beter presteren dan Sebastian Vettel en zijn dominante periode bij Red Bull. Hij heeft immers een erg sterke teamgenoot naast hem die hij eveneens moet zien te verslaan.

“Na de race in Australië zat ik naast Sebastian en ik zei tegen hem: ‘Sebastian, jij hebt dit gedurende vier jaar gedaan. Gedurende vier jaar had jij 30 seconden voorsprong’. Dus ik weet hoe het toen gevoeld moet hebben. Toen had hij nooit iemand achter hem die aan het pushen was. Ik heb ten minste nog mijn teamgenoot waarmee ik echt aan het racen ben. Ik kan me niet herinneren dat dit ooit het geval was bij Red Bull,” besluit de Brit.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België