logo
 

“Er kunnen dit seizoen ronderecords neergezet worden in de Formule 1”

19 maart 2015 — Volgens Paul Hembery, de motorsportbaas van Pirelli, kunnen er dit seizoen op verschillende F1-circuits ronderecords sneuvelen.


Vorig seizoen deden heel wat F1-piloten, insiders en fans hun beklag over de F1-bolides. De wagens maakten door de V6-turbomotor niet alleen een veel minder mooi geluid, ze waren ook nog eens een heel stuk trager geworden.

Er werd zelfs gevreesd dat de GP2-bolides op verschillende circuits bijna even snel zouden zijn als de F1-bolides. Doorheen het seizoen werden de wagens echter verder ontwikkeld en begrepen de teams beter de samenwerking van de V6-turbomotor met de banden van Pirelli. Daardoor verbeterde ook de snelheid van de wagens maar de echt grote stap vooruit werd nu pas genomen.

Tijdens de winter werd er immers overduidelijk een grote stap vooruit gezet en ook de introductie van de nieuwe bandencompounds van Pirelli heeft daartoe bijgedragen. Bij Pirelli voorspelden ze dat de F1-bolides tijdens het F1-seizoen 2015 tot zo’n twee seconden per ronde sneller zouden kunnen zijn en dat lijkt te zijn bevestigd tijdens het eerste raceweekend in Melbourne.

Tijdens het raceweekend in Melbourne vorig jaar was de beste ronde tijd die werd gereden 1’29"375. Die rondetijd werd tijdens de derde oefensessie op de zachte band gereden. Al tijdens de eerste oefensessie van dit jaar werd die rondetijd verbeterd. Uiteindelijk werd er dit jaar over gans het raceweekend een besttijd gereden van 1’26"327. Die rondetijd werd tijdens de kwalificatie gereden en eveneens op de zachte band.

Het doet Paul Hembery, de motorsportbaas van Pirelli, vermoeden dat er tijdens dit seizoen verschillende ronderecords gebroken kunnen worden.

“Deze cijfers bevestigen wat we verwacht hadden na de wintertests: rondetijden die aanzienlijk lager zouden liggen terwijl de wagens doorheen het seizoen nog aanzienlijk sneller zullen worden. We kunnen zelfs op bepaalde circuits enkele nieuwe ronderecords verwachten,” aldus Hembery.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België