logo
 

“Er moet iets veranderen, Mercedes heeft 100 pk meer dan ons”

16 maart 2015 — Red Bull-teambaas doet nog maar eens een oproep om er voor te zorgen dat het F1-veld opnieuw dichter bij elkaar zou komen zodat de races opnieuw spannender worden.


Het F1-seizoen 2015 lijkt integraal een verlengstuk te gaan worden van het seizoen 2014. Mercedes domineerde opnieuw in Melbourne en dat zint de rest van de Formule 1 en vooral Christian Horner niet. De teambaas van Red Bull probeert al langer hemel en aarde te bewegen in de hoop dat de andere motorleveranciers, waaronder dus ook Renault, de kloof met Mercedes kunnen dichten.

Red Bull ondervindt de nodige problemen met haar Renault-krachtbron terwijl Mercedes met de vingers in de neus lijkt te winnen. Hamilton finishte meer dan een halve minuut voor de eerste niet-Mercedes wagen. Voor de zoveelste keer al kregen we een complete dominantie van Mercedes tijdens de race. Het doet Horner voor de zoveelste keer besluiten dat er dringend actie ondernomen moet worden. Toen Red Bull vier seizoenen op rij wereldkampioen werd, werd er volgens Horner veel meer ondernomen om alles opnieuw dichter bij elkaar te brengen.

“Toen wij wonnen, en we wonnen nooit met zo’n grote voorsprong als dat Mercedes nu heeft, herinner ik me dat er dubbele diffusers verboden werden, uitlaten verplaatst werden, flexibel bodywerk verboden werd, de engine mappings in het midden van het seizoen gewijzigd werden ... En dat was niet speciaal voor Red Bull alleen, in het verleden overkwam het ook onder meer Williams en McLaren. Is het gezond om dergelijke situatie te hebben? De FIA heeft, binnen de regelgeving, een mechanisme waarmee het meer gelijkheid kan creëren. Ik denk dat we daar eens grondig naar moeten kijken,” aldus Horner.

Christian Horner liet vervolgens een opmerkelijke uitspraak noteren over het verschil tussen de krachtbron van Mercedes en die van Renault: “Ik denk dat we momenteel 100 pk achter lopen op Mercedes.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België