“Er zijn gelijkenissen tussen Renault en Mercedes”

27 maart 2016 — Volgens Bob Bell, de technisch directeur bij Renault, zijn er heel wat gelijkenissen tussen de situatie waarin Renault zich momenteel bevindt en de situatie waarin Mercedes zich in 2010 bevond.


Renault nam het Lotus F1 team over en maakte van de renstal zijn eigen fabrieksteam, iets dat ook Mercedes eind 2009 met het Brawn GP team deed.

Net als Mercedes toen probeert nu ook Renault om van een privé-team een succesvol fabrieksteam te maken. Dat gaat uiteraard gepaard met de nodige groeipijnen en investeringen.

“Ik denk dat er gelijkenissen zijn,” aldus Bob Bell tegenover ESPN. “Toen ik naar Mercedes ging dan was het nog erg hard gevormd naar het voormalige Brawn team, dat daarvoor Honda was. Toen Honda zich terugtrok dan werd het Brawn en ging het aantal medewerkers naar omlaag. Het eerste dat we toen moesten doen was enige structuur erin brengen, waardoor we de uitdaging konden aangaan van het werken aan de huidige wagen, de wagen van het jaar nadien en de 2014-wagen.”

“Op een bepaald moment hadden we een parallel programma waarbij we aan drie wagens tegelijkertijd aan het werken waren. We moesten dan ook de juiste structuur uitdokteren en de nodige middelen voorzien zodat we konden presteren. Er zijn heel wat gelijkenissen tussen beide programma’s, het is dan ook zeker en vast geen onbekend terrein,” besluit Bell.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België