“Er zit meer in de Mercedes”

13 maart 2015 — Hoewel de voorsprong van Mercedes op de andere teams niet miniem te noemen was, denkt Lewis Hamilton toch dat zijn team nog wat werk heeft met de afstelling van de wagen. image

Zowel tijdens de eerste als tijdens de tweede oefensessie domineerde Mercedes zoals het vorig seizoen deed. Nico Rosberg was tweemaal de snelste, van dichtbij gevolgd door zijn teamgenoot en regerend wereldkampioen Lewis Hamilton. Toch waarschuwt de Brit zijn team om het niet al te makkelijk op te nemen komend weekend.

“Het was eigenlijk een normale vrijdag, net zoals vorig seizoen. De wagen vertoonde een ongelooflijke snelheid, maar toch waren er nog wat moeilijkheden. Het is lang niet perfect, dus we hebben wel nog wat werk voor de boeg.” verklaarde Hamilton na afloop.

“Ik heb nog het één en ander te doen om de balans van de wagen in orde te krijgen, want ik denk dat het dit weekend behoorlijk close zal worden. Mercedes heeft wel opnieuw voor een fantastische wagen gezorgd om hier voor de overwinning te gaan. Nog wat bijregelen aan de afstelling, en dat zal het zowat zijn.”

Mercedes had tijdens beide oefensessies een behoorlijke voorsprong op de dichtste achtervolgers. Toch zou het volgens Hamilton niet verstandig zijn om de concurrentie nu al af te schrijven. De Brit bereidt zich voor op een moeilijk gevecht op zaterdag en zondag.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België