Eric Boullier: “Ik blijft de juiste man om McLaren terug naar de top te brengen”

14 mei 2018 — Onlangs stopte McLaren de samenwerking met technisch directeur Tim Goss. Mogelijk volgen er nog bijkomende verschuivingen binnen McLaren, al verwacht Eric Boullier niet dat hijzelf geslachtofferd zal worden.


“Ja, ik geloof erin,” antwoordde Boullier op de vraag of hij nog steeds gelooft dat hij McLaren opnieuw naar de top van de sport kan brengen. “In het verleden ben ik erin geslaagd om verschillende teams te herstructureren en ik heb met hen in alle categorieën gewonnen. Ik ken mijn job, we moeten er voor zorgen dat het lukt.”

Boullier is er dan ook nog steeds van overtuigd dat hij de geschikte man is om het McLaren F1 team te leiden. Volgens Boullier beschikt McLaren over de juiste mensen om terug te keren naar de top van de Formule 1.

“Ik geloof in de mensen die voor ons werken, ik geloof in de managers. Je wil altijd dat er op een sterke manier geleid wordt, je wil een goede combinatie en zo flexibel mogelijk zijn. Het lijkt alsof het maar woorden zijn maar we moeten onze problemen aanpakken die er zijn.”

“We weten wat we moeten doen. We moeten zowel onze betrouwbaarheid als onze performance verbeteren. Nu zijn er andere teams die over dezelfde motor beschikken dus we hebben nu referenties waarmee we kunnen vergelijken. Er rest ons nog een lange weg af te leggen,” besloot Boullier.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België