Eric Boullier steekt de loftrompet over Jenson Button

18 november 2017 — Op het einde van 2017 loopt het contract tussen Jenson Button en McLaren ten einde om vervolgens niet meer verlengd te worden. Teambaas Eric Boullier wil de Brit alvast bedanken voor zijn geleverde werk.


Tijdens de GP van Japan liet Button tegenover ‘Sky Sports’ al weten dat hij in 2018 weer meer wil racen. Een goed verstaander had toen al begrepen dat er voor hem geen plaats meer zou zijn bij McLaren en met het vastleggen van Lando Norris als reserverijder voor volgend jaar was de kogel door de kerk.

De wereldkampioen van 2009 had dit seizoen zijn zitje al afgestaan aan Stoffel Vandoorne maar bleef toch aan McLaren verbonden als reserverijder en ambassadeur voor het merk. Toen Fernando Alonso dit jaar besliste om deel te nemen aan de Indy 500 mocht Button de Spanjaard vervangen tijdens de GP van Monaco, dat lijkt meteen ook zijn laatste wapenfeit te zijn geweest in de F1.

Eric Boullier wil tegen ‘Sky Sports’ toch nog even kwijt wat Jenson Button voor het team en de sport betekend heeft.

“Jenson is een briljant rijder en ambassadeur geweest voor zowel McLaren, de Formule 1 als Engeland,” aldus de Fransman. “Zijn contract mag dan wel aflopen op het einde van dit jaar maar hij zal altijd een speciaal lid van de McLaren-familie blijven.”

“Dat is echter het leven en we beginnen nu aan een nieuw hoofdstuk met Lando Norris als reserverijder,” besluit Boullier.

Button kwam bij McLaren in 2010, nadat hij het jaar voordien op een memorabele manier wereldkampioen werd met Brawn GP, en werd er teamgenoot van Lewis Hamilton. Hoe indrukwekkend zijn staat van dienst wel is wordt nog eens in de verf gezet als je weet dat hij alleen David Coulthard moet laten voorgaan als het gaat over het aantal races dat hij gereden heeft voor McLaren.

Wat de toekomst brengt voor de Brit is nog onduidelijk. Tijdens de GP van Japan liet hij verstaan dat, na zijn optreden voor Honda in de Japanse Super GT, hij weer zin heeft om fulltime aan de slag te gaan in 2018.

“Ik ben hier aangekomen als een groentje, het was iets helemaal anders dan wat ik al gedaan had,” liet de Brit toen optekenen in Japan. “Het resultaat was niet goed maar ik voelde dat de liefde voor het racen weer helemaal terug was. Toen ik aan de finish kwam wou ik de race nog eens overdoen om te kijken waar het verkeerd gelopen was, dat was lang geleden dat ik dat gevoel nog eens had.”

“Volgend jaar zal ik ergens racen maar ik weet nog niet of het in Europa, Amerika of Japan zal zijn. Er zijn een aantal opties maar ik wil een volledig seizoen rijden,” besloot Button toen.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Jenson ButtonMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België