logo
 

Eric Boullier zet de deadline voor de terugkeer van Kubica

12 september 2011 — Eric Boullier, teambaas van Lotus Renault GP, heeft laten weten dat hij ten laatste tegen eind oktober moet weten of Kubica in staat is om een terugkeer in de F1 te maken, zoniet, zal Kubica niet in de Renault kunnen plaatsnemen in 2012.

image

Eerder deze week kwam er al het bericht dat Kubica in oktober zou testen om te zien of een terugkeer in de Formule 1 al dan niet te vroeg kwam voor de Pool. Nu voert ook Boullier de druk op en stelt dat hij tegen midden, ten laatste eind oktober moet weten of Kubica terug zal komen, anders gaat hij op zoek naar een andere piloot voor 2012.

Kubica heeft dan bijna een heel jaar niet meer geracet als gevolg van het verschikkelijke ongeval dat hij gehad heeft in een rally evenement. Boullier wil er wel bij benadrukken dat hij wenst dat Kubica zou terugkomen: “Mijn probleem is dat ik de mogelijkheid om Kubica terug te hebben in het team niet kan mislopen. Tegelijkertijd moet ik ook de belangen van het team behartigen, ik moet het best mogelijke rijdersduo opstellen, de beste die we kunnen veroorloven althans.”

“Ik zal uiteraard flexibel zijn want ik apprecieer Robert enorm en hij is het waard om terug in het team aan de slag te gaan, maar midden oktober, ten laatste eind oktober, moet ik een duidelijke bevestiging hebben. Ook al hebben we dan nog wat werk voor de boeg”, zegt de baas van het Lotus Renault F1 team.

Boullier wil ook wel enig begrip tonen voor de situatie, maar zit zelf gekneld door zijn positie als teamverantwoordelijk: “Ik verwacht ook niet dat Robert even snel is als vorig jaar want het is zwaar om terug te keren als je zo lang niet meer gereden hebt. Daarbovenop heeft hij ook nog eens een zwaar ongeval gehad wat het nog moeilijker maakt. Maar ik moet weten of hij het aankan”.

De manager van Kubica, Daniele Morelli,  zei dat hij in oktober een test zou doen in een simulator of minder ‘zware’ formule wagen. Robert zal dan beslissen of hij het aankan om een terugkeer te maken. Morelli zei er ook nog bij dat Renault hem gegarandeerd had dat er een plaatsje zou vrij zijn voor Kubica, ook al loopt zijn contract eind dit seizoen ten einde.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België