logo
 

Ericsson: “Mijn ervaring kan Sauber ten goede komen”

22 februari 2018 — Ondanks het feit dat hij de laatste twee seizoenen puntloos afsloot is Marcus Ericsson de mening toegedaan dat hij Sauber kan helpen om weg te komen uit de onderste regionen van de grid.

Een bericht gedeeld door Sauber F1 Team (@sauberf1team) op

Vorig jaar eindigde Sauber met vijf punten laatste in het constructeurskampioenschap, vijf punten die behaald werden door Ericssons teamgenoot Pascal Wehrlein. Al dan niet door goede relaties binnen het team behield Sauber het vertrouwen in de Zweed en het koppelde hem aan Ferrari-protegé Charles Leclerc.

Met zijn vier jaar aan Formule 1-ervaring hoopt Ericsson dat hij zijn nieuwe teamgenoot en het team op sleeptouw kan nemen op de weg naar boven.

“Vorig seizoen was een moeilijk jaar voor ons maar desondanks wisten we toch nog vooruitgang te boeken,” aldus de Zweed. “Ik ben blij met de manier waarop we ons wisten te verbeteren na een moeilijk eerste deel van het seizoen.”

Het grootste nieuws bij Sauber van de afgelopen maanden was ongetwijfeld de nauwere samenwerking met Ferrari. De Italianen stallen er dit jaar hun man voor de toekomst, Charles Leclerc, en brengen met Alfa Romeo meteen een naamsponsor mee. Ericsson kijkt er ook naar uit om in die nieuwe omgeving aan de slag te gaan.

“Ik kijk er naar uit om als een team samen te werken en competitiever te worden. De komst van Alfa Romeo is een mooie kans voor ons, ook voor mij persoonlijk is het ook een mooie kans na jaren van hard werk. Het zal mijn vierde jaar met het team worden, ik kan niet wachten om terug de baan op te gaan met iedereen,” besluit Ericsson.

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België