“Ervaring die Verstappen en Sainz hebben is goed voor het team”

06 maart 2016 — James Key is blij met de ervaring die de Toro Rosso-crijders afgelopen seizoen hebben opgedaan. Dit komt het team dit seizoen ten goede.


James Key is blij met het testwerk van Verstappen en Sainz. Ze hebben geen fouten gemaakt en hebben hun job goed gedaan. Volgens Key gaan ze dit F1-seizoen
veel hebben aan hun ervaring van vorig jaar.

Doordat Toro Rosso laat te weten kwam wat de motor voor dit seizoen zou zijn, hebben ze vertraging gekend bij het bouwen van de nieuwe bolide. In drie weken tijd hebben ze de rijders moeten klaarstomen voor 2016. Volgens Key was dit niet gelukt als ze nog rookies waren zoals vorig jaar. Ze konden door de ervaring goed kunnen beschrijven wat aan de wagen verbeterd moest worden.

Key zei dat ze zeer blij waren met de prestaties van de wagen tot nu toe: “We hadden gehoopt dat er na de tests weinig zou zijn om aan te passen en dat de bolide betrouwbaar zou zijn. Zo weinig mankementen hadden we echter niet verwacht.”

Of de ervaring van de piloten hen ten goede gaat komen en dat de prestaties van de wagen echt zo goed is komen we pas tijdens de GP van Australië, de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen, te weten.
Geschreven door Anouck Jaspers

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België