Esteban Ocon en Kevin Magnussen gediskwalificeerd

22 oktober 2018 — Na afloop van de GP van de USA zijn Esteban Ocon en Kevin Magnussen uit de uitslag van de race geschrapt.


Beide rijders werden na de race op het Circuit of The Americas bij de wedstrijdleiding geroepen om uitleg te komen geven over hun brandstofverbruik. Uiteindelijk werd besloten om beide rijders te diskwalificeren.

Ocon overschreed tijdens de eerste ronde van de race de limiet van het maximale brandstofverbruik van 100 kilogram brandstof per uur. Door zijn schrapping uit de uitslag verliest Ocon zijn achtste plaats en Racing Point Force India heel wat kostbare punten.

Ook Kevin Magnussen wordt uit de uitslag geschrapt omdat hij over de volledige race meer dan de maximaal toegestane 105 kilogram brandstof verbruikte. De Deen verliest zijn negende plaats.

Sergio Perez profiteert door van de tiende naar de achtste plaats te gaan, waarmee Racing Point Force India de schade op het vlak van punten beperkt. Brendon Hartley en Marcus Ericsson komen door de diskwalificaties de top tien binnen. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne schuift op van de dertiende naar de elfde plaats maar blijft dus net buiten de punten.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België