Esteban Ocon: “Ik vertrouw erop dat Mercedes mijn talent niet vergeet”

23 januari 2019 — Esteban Ocon mag als teamgenoot van Sergio Perez dan wel indruk gemaakt hebben bij Force India, dit jaar zullen we de Fransman niet op de startgrid van de Formule 1 terugvinden. Ocon vindt dat voorlopig echter geen drama en vertrouwt erop dat Mercedes zijn talent niet zal vergeten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Esteban Ocon®߇˰߇· (@estebanocon) op

Na twee indrukwekkende seizoenen als teamgenoot van Perez moet Ocon dit jaar toekijken en staat hij zelf niet op de startgrid. Mercedes slaagde er niet in om voor Ocon in 2019 een racezitje bij een F1-team te vinden.

Renault en McLaren leken even een optie maar geen van beide wou Ocon een contract voor slechts één seizoen geven. Ocon hoopt ondertussen dat hij in 2020 opnieuw op de startgrid van de Formule 1 zal staan, al blijft dat uiteraard hoogst onzeker.

Ocon is dit jaar reserverijder bij Mercedes en hij hoopt dat Mercedes oog zal blijven hebben voor zijn talent en daardoor in 2020 opnieuw op de F1-startgrid zal staan.

“Wanneer je niet racet dan verdien je niets,” aldus Ocon tegenover ‘Motorsport.com’. “Ik hoop dat mijn twee seizoen voldoende waren om te bewijzen dat ik in 2020 een racezitje verdien.”

“Zelfs op moeilijke momenten weten ze wat mijn talent is en wat ik gedaan heb, dat is anders dan bij de andere junior-programma’s in de Formule 1. Mercedes blijft aan je denken, ze laten je niet vallen als een baksteen, ze blijven je steunen en geloven in je potentieel.”

“Wanneer je met ze samenwerken dan is dat voor de lange termijn. Dat is positief en is mijn houvast,” besloot Ocon.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België