“Esteban Ocon is door zijn link met Mercedes geen optie voor Toro Rosso”

07 september 2018 — Bij Toro Rosso staan er naar verluidt zo'n tiental rijders op de shortlist voor een racezitje in 2019 maar Esteban Ocon wordt volgens Red Bull-teambaas Christian Horner niet in overweging genomen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Esteban Ocon®߇˰߇· (@estebanocon) op

Red Bull-teambaas Christian Horner prijst Mercedes voor het feit dat Mercedes er mee voor gezorgd heeft dat rijders zoals Esteban Ocon in de Formule 1 zijn geraakt. Vandaag de dag lijkt de link met Mercedes echter eerder een molensteen rond de nek van rijders zoals Ocon.

“Mercedes heeft met een relatief kleine investering jongens zoals Ocon in de Formule 1 gekregen, dat is hun verdienste,” aldus Christian Horner tegenover ‘Motorsport.com’.

“Nu lijkt het echter een last om een Mercedes-rijder te zijn. Een zogenaamd ‘herroepingsmechanisme’ is voor de meeste teams immers niet interessant.”

Dit alles kan tot de erg vreemde situatie leiden waarin een talent zoals Esteban Ocon plots naast een racezitje voor 2019 dreigt te grijpen.

“We zitten nu met een gekke situatie in de Formule 1 waarbij een rijder zoals Ocon volgend jaar mogelijk geen racezitje heeft. Indien hij contractueel vrij zou geweest zijn dan was hij zeker en vast een kandidaat voor Toro Rosso.”

“Jullie begrijpen wel dat Red Bull niet gaat investeren in een Mercedes-rijder. Dat zou ik andersom ook niet verwachten,” besluit Horner.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Esteban Ocon®߇˰߇· (@estebanocon) op

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België