logo
 

Esteban Ocon: “Naast de baan is er veel respect tussen Max Verstappen en mezelf”

26 januari 2020 — Esteban Ocon en Max Verstappen zullen dit jaar opnieuw elkaar tegenkomen tijdens F1-races. Volgens sommigen belooft dat vuurwerk te geven maar Ocon zelf meent dat er naast de baan onderling veel respect is.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Esteban Ocon®߇˰߇· (@estebanocon) op

“We zijn professionele rijders, het is dan ook belangrijk om geen problemen te creëren. Wat de laatste keer op de baan gebeurde, gebeurde effectief op de baan en naast de baan moeten we anders denken,” aldus Ocon tegenover Laurence Edmondson van ‘ESPN’.

Die laatste keer was het robbertje dat werd uitgevochten na de GP van Brazilië. Tijdens de race kwam het tot een aanrijding tussen Verstappen en Ocon die zich probeerde te ontdubbelen. Het scheelde na afloop van de race geen haar of Verstappen was letterlijk op de vuist gegaan met Ocon. Uiteindelijk bleef het bij wat duw en trekwerk.

“Uiteraard was er een bepaalde spanning toen we destijds tegen elkaar reden. We hebben echter altijd respect tegenover elkaar getoond en dat is belangrijk.”

Die spanning was er volgens Ocon al van in de karting, wat normaal is want racepiloten willen immers alles in het werk stellen om te winnen.

“Van zodra we elkaar in de karting tegen kwamen raceten we erg close tegen elkaar, maar zelfs met Charles Leclerc was de strijd nog heviger met hem.”

“Toen ik de karting verliet raceten ze nog tegen elkaar en dat zorgde af en toe voor serieus vuurwerk. Vervolgens streden we in de Formule 3 voor de titel en was er een enorme rivaliteit, net zoals dat in veel sporten vaak tussen twee personen is.”

“Maar zoals ik reeds zei, het belangrijkste is dat je op en naast de baan anders denk. Naast de baan moet er respect zijn en dat is echt wel het geval,” besloot Ocon.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alam Moreyra (@alam_moreyra) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België