logo
 

EU gaat leningen aan Nürburgring onderzoeken

09 augustus 2012 — Nadat de Duitse overheid aangaf de Nurburgring te willen steunen met 254 miljoen euro is bekendgeraakt dat de EU een grootschalig onderzoek opzet aangezien de Nurburgring vier jaar geleden ook al werd gesteund door een grootschalige financiële bijdrage.

De Europese Unie breidt het onderzoek uit vanwege ‘diverse additionele financiële maatregelen die genomen zijn om onmiddelijk faillissement te voorkomen.’ Wat dus eigenlijk betekent dat ze gaan onderzoeken of alles wel netjes is verlopen, en ze de vooropgestelde regels respecteren.

Overigens kan de Nurburgring de Formule 1 ‘fee’ voor komend jaar niet betalen aan Bernie Ecclestone.

“Als Ecclestone een aanbod accepteert zonder deze fee dan kunnen we de Formule 1 zeker behouden. Anders hebben we simpelweg het geld niet. Ik heb er vertrouwen in dat we een oplossing vinden, ook al is de Formule 1 niet noodzakelijk voor het overleven van de Nurburgring.”

Ecclestone is zelf ook bereid om tot een redelijke oplossing te komen, dat liet hij eerder deze week weten.

“We willen geen enkel circuit verliezen en we moeten in Duitsland blijven racen. We gaan ons best doen.”

De ‘Ring’ is momenteel mede-organisator van de Duitse Grand Prix en heeft met name in de 22 kilometer lange Nordschleife een tot de verbeelding sprekende en historische publiekstrekker liggen. De F1-race vindt echter op een veel korter circuit plaats.

geschreven door Robin Mengerink

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België