Ex-Ferrari baas niet onder de indruk van de hele ‘Schumacher-hype’

06 april 2019 — Voormalig Ferrari baas Cesare Fiorio gaat niet mee in de hype rond Mick Schumacher nadat de jonge Duitser afgelopen week mocht testen voor Ferrari en Alfa Romeo in Bahrein.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mick Schumacher (@mickschumacher) op

Cesare Fiorio, sportief directeur bij Ferrari tussen 1989 en 1991, vindt dat het hele gedoe rond Mick Schumacher enorm opgeklopt is en dat de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher nog veel te bewijzen heeft.

“In de Formule 2 rijdt hij voor Prema, een zeer succesvol team,” aldus de negenenzeventigjarige Italiaan tegenover ‘Tuttomotoriweb.’ “Maar in Bahrein was hij slechts achtste en zesde nadat hij van de pole gestart was met het reverse grid-systeem.’

Hij was ook niet onder de indruk van de resultaten van Schumacher tijdens de testdagen waar hij op dinsdag voor Ferrari de tweede tijd achter Max Verstappen liet optekenen.

“Het is waar dat hij tweede werd tijdens de testdagen maar niemand was echt aan het pushen. Verstappen was sneller dan hem met banden die twee stappen harder waren dan de zijne.”

“Ik denk dat het vooral een hype is en dat er veel aandacht naar hem gaat, niets meer of niets minder.”

Geschreven door Tom Schots

Laatste kans: Sakhir Grand Prix (RtAD) Spel 2020. Win 2.500 Euro met 5 Euro!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België