logo
 

Exclusief: Bas Leinders over de Grote Prijs van Brazilië

19 oktober 2009 — Bas Leinders geeft opnieuw zijn mening over de voorbije Grote Prijs.

Manuel Houben: Jenson Button is de nieuwe wereldkampioen. Heeft hij het verdiend?

Bas Leinders: “Jenson Button heeft een zeer mooi seizoen achter de rug, het begin van het jaar was echt een sprookje voor hem alles ging zo makkelijk, zelfs te makkelijk. De tweede helft was veel moeilijker maar hij is blijven punten scoren en dat is nu eenmaal heel belangrijk in een kampioenschap. Hij is een waardig kampioen. Het is natuurlijk wel zo dat een Alonso en Hamilton soms toch nog iets meer laten zien. Zeker wanneer de wagen iets minder goed is maken Lewis en Fernando nog het verschil en dat heeft Jenson nog niet laten zien, aan hem om volgend seizoen het tegendeel te bewijzen.”

MH: De teleurstelling bij Rubens Barrichello moet groot zijn?

BL: “Barrichello zal zeker teleurgesteld zijn maar hij heeft op het einde van zijn carrière nog maar eens kunnen strijden voor het kampioenschap en wordt beloond met nog een jaartje extra in de F1 met Williams, kan ook volgend jaar verrassen.”

MH: Is de bestraffing voor Jarno Trulli terecht en was zijn reactie naar Adrian Sutil toe begrijpbaar in het heetst van de strijd?

BL: “Als je een ander piloot de les wil spellen doe je dat beter achter de schermen…ik vond dat Jarno ietsjes overdreef, natuurlijk was de shock met de muur hard maar en F1 piloot moet daar tegen kunnen.”

MH: De deal tussen Ferrari en Fernando Alonso werd enige tijd geleden eindelijk officieel. Wat verwacht je van de samenwerking tussen Ferrari en Alonso vanaf 2010?

BL:“Kimi (Raikkonen nvdr.) heeft weinig interesse om veel met het team samen te werken aan het verbeteren van een auto en Felipe (Massa nvdr.) kan dat gewoon niet dus denk ik dat de combinatie Alonso en Ferrari veel successen gaat boeken.


Geschreven door Manuel Houben

Categorieën: GP van Brazilië

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België