logo
 

Extra race toegevoegd aan GP2-kalender 2015

30 juli 2015 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne zal een extra race moeten afwerken in de strijd voor de GP2-titel.


De organisatoren van de GP2-series lieten vandaag immers weten dat er aan de kalender van het GP2-kampioenschap een extra race wordt toegevoegd.

Ter ondersteuning van de race in Bahrein van het World Endurance Championship wordt er ook een extra GP2- en GP3-race gehouden in Bahrein. Eerder dit jaar viel de GP2-race in Duitsland weg omdat Duitsland van de F1-kalender werd gehaald. De GP2 hoopte altijd al om de race te vervangen door een race en dat is nu dus ook gelukt.

Tijdens het weekend van 21 november zal er dus voor de tweede keer dit seizoen op het circuit van Sakhir geracet worden. Bahrein vormde ook al de seizoensopener van het GP2- en GP3-kampioenschap.

“Ik ben blij dat ik kan bevestigen dat we Sakhir in november hebben toegevoegd aan de GP2-kalender,” aldus Bruno Miche, CEO van de GP2-series. “Sinds de bekendmaking van de annulatie van de race in Duitsland hebben we hard gewerkt om een vervanger te vinden voor onze serie.”

“Het was belangrijk dat we de kosten voor de teams onder controle konden houden, maar we moesten ook een locatie vinden die een meerwaarde betekende voor de rijders. Het Bahrain International Circuit was de beste optie. Het is niet alleen een F1-circuit maar het kan zo ook een back-to-back race vormen met Abu Dhabi.”

In Abu Dhabi vindt de laatste race van het GP2-seizoen plaats.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België