logo
 

Extra veiligheidsmaatregelen voor GP van Brazilië

07 november 2018 — Tijdens het raceweekend in Brazilië worden er extra veiligheidsmaatregelen genomen om de rijders en medewerkers van de F1-teams te beschermen.


Vorig jaar werden verschillende teams en medewerkers slachtoffer van brutale overvallen. Het was niet de eerste keer, ook de jaren voordien vonden er incidenten en overvallen plaats. De incidenten vorig jaar waren zo erg dat Pirelli zelfs besloot om haar bandentest die in de week na de GP van Brazilië gepland stond te annuleren.

Er waren zelfs speculaties dat Interlagos van de F1-kalender dreigde te verdwijnen. Dat gebeurde uiteindelijk niet maar er werd vorig jaar wel beslist dat de organisatie van de Braziliaanse GP voor de editie van 2018 extra veiligheidsmaatregelen moest nemen.

Volgens het Britse ‘The Sun’ heeft de FIA in Parijs overleg gehouden met de commerciële rechtenhouder van de Formule 1 alsook verschillende andere partijen, dit om er voor te zorgen dat er extra veiligheidsmaatregelen genomen worden.

Heel de week zullen er gewapende politieagenten aanwezig zijn op de belangrijkste routes richting het circuit. Daarnaast mogen ook de teams extra veiligheidsmaatregelen nemen.

“We hebben samengezeten met de locale overheden en de politie en blijkbaar zullen ze veel meer aanwezig zijn,” aldus Force India-teambaas Otmar Szafnauer.

“Ze zullen weten wanneer we naar het circuit gaan en opnieuw vertrekken. Daardoor zal de politie op de gepaste tijdstippen aanwezig zijn.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België