logo
 

F1 2011 video countdown: De start!

22 maart 2011 — Als er een cruciaal moment is in een race, dan is het de start. Zelfs bij een slechte kwalificatie, kan je met een goede start nog veel goedmaken. Maar ook omgekeerd, je kan er ook alles mee verprutsen.

Een goede start is cruciaal. Zelfs al kan je geen plaatsen goedmaken, dan nog moet je er voor opletten dat je geen plaatsen verliest. En je positie voor die eerste bocht is o zo belangrijk. Zorg ervoor dat je niet naar buiten geduwd wordt, maar kijk tegelijkertijd uit dat je niet in de binnenkant gekneld komt te zitten. En als je in het midden zit, dan is het de adem inhouden om er heelhuids weer uit te komen.

En dan kan het nog moeilijker, stel je maar eens voor als het zo lang duurt na de formatieronder vooraleer alle deelnemers op hun plaats staan, dat je banden al lang weer terug koud zijn. Of wat dacht je van een start op een natte baan. Om zo maar even 730 pk overgebracht op twee achterwielen onder controle te houden, moet je al van heel goede huize komen.

Vorig jaar was dat precies het geval in Australië. Wij geven je nog eens even de natte start mee, gezien vanuit de onboard camera van verschillende piloten. En voor Alonso werd het toen niet alleen adem inhouden, maar ook billen dichtknijpen.

Nog 5 dagen!

image

Geschreven door Glenn Schreurs

Categorieën: F1journaalvideo

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië