F1-afscheid Fernando Alonso een goede zaak voor Stoffel Vandoorne?

14 augustus 2018 — Fernando Alonso kondigde vandaag zijn afscheid van de Formule 1 aan. Mogelijk heeft dat positieve gevolgen voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op

Fernando Alonso liet de voorbije maanden geen kans onbenut om in de verf te zetten dat hij zijn jonge talentvolle teamgenoot overklaste. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne moest tot dusver dit seizoen inderdaad vaak zijn meerdere erkennen in Alonso, al lag dat zeker en vast niet alleen aan Vandoorne zelf.

De speculaties over de rijdersbezetting bij McLaren, en de toekomst van Stoffel Vandoorne, schakelden de voorbije weken een versnelling hoger. Zou Alonso blijven en samen met landgenoot Carlos Sainz een Spaans rijdersduo bij McLaren in 2019? Krijgt Lando Norris een racezitje ten koste van Stoffel Vandoorne? Of zou Alonso daadwerkelijk afscheid nemen? Uiteindelijk is alleen dat laatste tot dusver een zekerheid.

De beslissing van Alonso om McLaren en de Formule 1 vaarwel te zeggen heeft echter ook positieve gevolgen voor Vandoorne. Onze landgenoot zijn kansen op een verlengd verblijf in de Formule 1 en bij McLaren stijgen immers.

Ook voormalig F1-testpiloot Bas Leinders erkent dat de kansen van Vandoorne stijgen door het aangekondigde afscheid van Fernando Alonso.

“Het afscheid van Alonso is hopelijk goed nieuws voor Vandoorne”, aldus Bas Leinders tegenover ‘Sporza’. “Nu groeit de kans dat hij mag blijven bij McLaren en dat het team zelfs rond hem gebouwd wordt.”
“McLaren heeft de voorbije 2 jaar alles gedaan om Alonso te plezieren. Zo had hij altijd de betere onderdelen, de laatste ontwikkelingen. Stoffel mocht die soms testen op vrijdag, maar als iets goed werkte werd dat meteen van zijn auto gehaald en bij Alonso gemonteerd. Daarmee heeft hij Vandoorne regelmatig in de problemen gebracht. Hopelijk kan dat nu rechtgezet worden.”

Daar waar er de voorbije weken nog druk gespeculeerd werd over een vroegtijdig afscheid van de Formule 1, volgens sommigen zou Vandoorne nog voor de GP van België vervangen worden, lijken de kansen van Stoffel Vandoorne nu dan ook helemaal te keren.

Opmerkelijk ook is dat Alonso de voorbije weken een andere toon aannam wat betreft de prestaties van Stoffel Vandoorne. De voorbije maanden klonk het steeds dat hij “de rijder die alles in de junior-series had gewonnen steeds vlot achter zich hield”. Onlangs liet Alonso echter weten dat Vandoorne van al zijn teamgenoten echter de rijder was die het dichtste zijn niveau benaderde.

Of hoe Alonso plots Vandoorne een duwtje in de rug wou geven voor een racezitje bij McLaren in 2019?

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België