F1 annuleert alle sessies op zaterdag door supertyfoon Hagibis

11 oktober 2019 — De organisatie van de GP van Japan heeft laten weten dat er op zaterdag niet zal gereden worden op het circuit van Suzuka. Alle sessies worden geannuleerd en het circuit blijft gesloten.

Dit bericht bekijken op Instagram

BREAKING: Qualifying has been postponed until Sunday . Due to Typhoon Hagibis, Suzuka will be closed on Saturday - head to F1.com for the full story . ߓ¸ = NASA . #Formula1 #F1 #JapaneseGP #Motorsport

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op

Supertyfoon Hagibis is onderweg naar Japan en zal naar alle waarschijnlijk vooral op zaterdag voor heel wat problemen zorgen. De tegen dan reeds afgezwakte supertyfoon zal voor heel wat regen en wind zorgen.

Uit veiligheidsoverwegingen is besloten om alle activiteiten die op zaterdag op het circuit van Suzuka gepland stonden te annuleren, zo hebben de organisatoren van de GP van Japan laten weten.

De derde oefensessie wordt volledig geschrapt ,waardoor de F1-piloten enkel de eerste en tweede oefensessie op vrijdag hebben om zich voor te bereiden op de kwalificatie en de race.

De kwalificatie voor de GP van japan wordt verplaatst naar zondag om 3u Belgische tijd. De race zal zoals eerder gepland om 7u10 Belgische tijd plaatsvinden.

Ook in 2004 en 2010 werd de kwalificatie voor de GP van Japan omwille van slechte weersomstandigheden verplaatst van zaterdag naar zondag.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België