F1-baas Chase Carey: “Formule E is een straatfeestje, geen sportevent”

09 februari 2018 — F1-baas Chase Carey is overduidelijk geen fan van de Formule E, de elektrische variant van de Formule 1.

Een bericht gedeeld door ABB Formula E (@fiaformulae) op

Formule E-baas Alejandro Agag zei onlangs dat de Formule E al de andere raceklassen zal overstijgen. Formule 1-baas Chase Carey is het daar overduidelijk niet mee eens. Volgens Carey zal de Formule 1 de koningsklasse van de autosport blijven.

“Ik ben blij dat hij over een glazen bol beschikt,” merkt de F1-baas cynisch op. “De Formule E is geen concurrent voor ons. Het vertegenwoordigt iets voor ons allemaal, het milieu, maar ik beschouw het meer als een straatfeestje en niet als een sportevent.”

Volgens Carey beleven de aanwezigen tijdens de races vooral veel plezier aan het randgebeuren rondom de races en niet aan de races zelf.

“Mensen die een Formule E-race hebben bijgewoond zeggen dat ze het leuk vonden omwille van de muziek en het eten dat er was, maar de Formule 1 wordt wereldwijd bekeken en nu hebben we de mogelijkheid om de sport naar een nog hoger niveau te brengen.”

“Ik denk dat de andere raceseries ons kunnen helpen want ze helpen interesse op te wekken. De top van de autosport blijft echter de Formule 1,” besluit Carey.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België