F1-baas Chase Carey: “Ik was voorstander van grid girls”

10 februari 2018 — De Formule 1 is één van de sporten die schaarsgeklede dames als opwarmertje voor de fans afschaft, al geeft F1-baas Chase Carey wel toe dat hij zelf een voorstander van grid girls was.

By @msmandylouise ・・・ Thank-You for the amazing memory @qantas & @ausgp ߏŽ #2012 #racefan #bucketliststuff #GridGlamourߏ

Een bericht gedeeld door ߏ Grid Girls & Event Girls ߏ (@gridglamour) op

Er was de voorbije twee weken erg veel te doen rondom het afschaffen van de grid girls in de Formule 1. Heel wat F1-fans reageerden teleurgesteld op het verdwijnen van de grid girls maar blijkaar waren zij niet alleen fan van de grid girls. Ook F1-baas Chase Carey zag de grid girls graag, al beseft hij wel dat de Formule 1 momenteel een nieuwe pad bewandelt en daarbij horen geen grid girls.

“Ik denk dat de reactie te verwachten was,” aldus Carey over de felle reacties op de beslissing om de grid girls af te schaffen. “Om eerlijk te zijn, als het van mij alleen had afgehangen, ik zag de grid girls graag. Het is echter geen beslissing die voor mij is genomen, het was een beslissing voor de fans.”

Volgens Carey probeert de Formule 1 te reageren op het beeld dat werd gecreëerd dat de vrouwen ‘gebruikt werden’. Anderen vinden dan weer dat er door het verdwijnen van de grid girls ook een deel glamour uit de sport verdwijnt, al is Carey het daar niet mee eens.

“We gaan de glamour in de Formule 1 behouden,” aldus Carey. “We gaan knappe vrouwen in de sport behouden, maar ik denk dat we met de sport moeten blijven evolueren.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België