F1-baas Chase Carey: “Nieuwe F1-motor moet luider, goedkoper en beter zijn”

09 augustus 2017 — Tijdens een interview met het Duitse 'Auto Bild' heeft F1-baas Chase Carey zijn visie over de toekomst van de Formule 1 gegeven. Daarbij wordt er veel aandacht besteed aan de nieuwe generatie F1-motoren waarover er nu al geregeld wordt vergaderd.


Sinds Liberty Media de Formule 1 heeft overgenomen waait er een nieuw wind doorheen de Formule 1. Daarbij wordt er veel aandacht besteed aan het aantrekkelijker maken van de sport, zowel voor de constructeurs, teams als fans.

Een veelgehoord pijnpunt van de voorbije jaren waren de huidige generatie F1-motoren. De V6-hybridemotoren met turbo zijn te complex, te duur en vooral ook te stil. De F1 moet in de toekomst bovendien ook in zijn geheel goedkoper worden.

“We zijn al bezig met enkele initiatieven,” aldus Chase Carey tegenover het Duitse ‘Auto Bild’. “Een daarvan is de nieuwe motor.”

Carey liet meteen ook verstaan dat hij onder de indruk was van wat Mercedes met de huidige generatie V6-hybridemotoren met turbo heeft weten te verwezenlijken: “Hoed af voor wat Mercedes tot dusver heeft bereikt.”

“Het verschil in prestaties is echter te groot,” voegde Carey eraan toe. “We willen het dan ook simpeler hebben: luider, goedkoper en beter.”

Naast aandacht voor de toekomstige nieuwe F1-motoren gaat er ook bijzonder veel aandacht naar het kostenaspect van de Formule 1. Er is een enorm groot verschil in de budgetten die de F1-teams hanteren.

“Een ander pijnpunt zijn de kosten,” aldus Carey. “Er zijn teams die momenteel zo’n 500 miljoen dollar per seizoen spenderen terwijl anderen het doen met 100 miljoen dollar. Zoiets verstoort de competitie.”

Tegelijkertijd verdienen de teams volgens Carey niets aan de sport.

“Het moet het doel zijn om er voor te zorgen dat de teams geld kunnen verdienen aan de Formule 1 maar dat doet momenteel geen enkel team,” besluit Carey.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Liberty Media

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië