logo
 

F1-baas: “Er worden twee races vervangen in 2020”

11 mei 2019 — De grote baas van de F1, Chase Carey, heeft laten weten dat de kalender in 2020 opnieuw 21 races zal tellen en dat daar twee nieuwe races zullen bij zijn.

Het was al langer bekend dat de GP van Vietnam volgend jaar op de kalender zou komen te staan en het is enkel een kwestie van tijd voor de GP van Nederland wordt voorgesteld.

Dat maakt dat er twee races van de huidige kalender zullen moeten verdwijnen en de laatste dagen gonst het van de geruchten dat dat er geen GP van Spanje op het programma zou staan. De GP van Italië staat ook al enige tijd onder druk maar werd bevestigd voor 2020, dan blijven nog Mexico, Silverstone en Hockenheim over als grootste kanshebbers om te sneuvelen. 

“We leggen de laatste hand aan de kalender van 2020,” sprak Chase Carey op donderdag. “We hebben een overeenkomst voor twee hernieuwingen en we zijn nog bezig met drie andere.”

“De race in Hanoi hadden we al eerder aangekondigd en de bouw van het circuit en de faciliteiten zijn al begonnen. Daarnaast hebben we nog een overeenkomst voor een ander nieuw circuit voor 2020.”

“Het exacte aantal races staat nog niet vast maar we verwachten dat het ook eenentwintig stuks worden, net zoals in 2019. Dat betekent natuurlijk dat we niet alle races die nu op de kalender staan kunnen hernieuwen.”

Carey vertelt dat Liberty Media graag de bestaande overeenkomsten vernieuwt maar dat het onvermijdelijk is dat er een aantal verschuivingen zullen zijn als er twee nieuwe races bij komen.

De Amerikaan benadrukt dat het ook belangrijk is om de Formule 1 te laten groeien door andere locaties aan te doen en dat moet op een doordachte manier gebeuren.

“Er is in 2020 al vraag om meer dan eenentwintig races te organiseren,” gaat Carey verder. “Naar alle verwachting zal dat aantal na 2020 ook lichtjes stijgen.”

“Maar we willen er wel zeker van zijn dat we het maximale uit de mogelijkheden halen voor zowel de sport als de fans en geen overhaaste beslissingen maken.”

“We geloven dat een beperkte uitbreiding van de kalender en wat verschuivingen belangrijk zijn voor een frisse en opwindende dynamiek naar de fans toe en voor onze groei.”

Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België