F1 bekijkt mogelijkheden voor tweede race in China

16 april 2019 — De Formule 1 bekijkt volgens het Franse persbureau AFP enkele mogelijkheden om een tweede F1-race in China te organiseren. Voor Liberty Media, de nieuwe eigenaar van de Formule 1, zou het een nieuwe groeimotor kunnen betekenen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Pirelli (@pirelli_motorsport) op

Ja, de GP van China was het voorbije raceweekend uitverkocht. Nee, niet alle tribunes zaten vol. Rondom het Shanghai International Circuit staan immers verschillende tribunes waarop geen publiek kan plaatsnemen en waarop grote spandoeken bevestigd worden.

Toch is de Formule 1 aan het kijken waar er eventueel in China een tweede F1-race kan organiseren. Sean Bratches, de commercieel directeur van de Formule 1, is alvast enthousiast.

“We zijn vooral geïnteresseerd in een eventuele stratenrace,” aldus Bratches afgelopen weekend in Shanghai tegenover ‘AFP’. “We willen de show naar de mensen brengen.”

Vertegenwoordigers van de Formule 1 zouden deze week gesprekken voeren met zes kandidaat-steden in China.

“Er vinden gesprekken plaats met de lokale overheden om te bekijken in welke stad we eventueel een grand prix kunnen organiseren,” aldus Bratches. “We menen dat de mogelijkheid er is om te groeien in China.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België